Gemeente Duiven start met MoGuide

admin
Reacties uitgeschakeld voor Gemeente Duiven start met MoGuide

Na een succesvolle pilot start de gemeente Duiven met de MoGuide. De applicatie blijkt uitermate geschikt voor het registreren van keukentafelgesprekken. Daarnaast is het ook een ultiem communicatie-instrument voor sociale wijkteams en andere betrokken partijen rondom de cliënt. Duiven kiest met de MoGuide voor efficiency.

Medewerkers van de Duivense thuiszorg zijn blij met de MoGuide. Dankzij de applicatie zijn pen, papier, laptop en zelfs de telefoon niet meer nodig. In de evaluatie gaven ze aan dat het hen rust geeft in het gesprek en zij zich volledig kunnen concentreren op de cliënt en zijn situatie. Het gesprek kan worden afgesloten met een gespreksverslag, officiële aanvraag of beschikking. Met een digitale handtekening wordt het ondersteuningsproces vervolgens eenvoudig in gang gezet. De tijd die hiermee gewonnen wordt, wordt besteed aan nieuwe cliënten.

Afhankelijk van de situatie en grootte kan er minimaal €100.000 bespaard worden. De MoGuide maak het dus mogelijk om met minder (financiële) middelen meer te doen. Gemeente Duiven is daarmee helemaal klaar voor de transities die in 2015 komen gaan.