Gemeente Rheden kiest de MoGuide.

admin
Reacties uitgeschakeld voor Gemeente Rheden kiest de MoGuide.

De gemeente Rheden heeft definitief gekozen voor de MoGuide. Op basis van de gedachte “de inwoner staat centraal” heeft zij een duidelijke keus gemaakt!  Gemeente Rheden voert de Wmo, participatie en Jeugdwet taken ook uit voor de gemeente Rozendaal.

De medewerkers worden met de inzet van de MoGuide optimaal gefaciliteerd in de gesprekken met de inwoners. De MoGuide wordt getypeerd als een all-in one tool.  Op een eenvoudige manier wordt de situatie en de ondersteuningsvraag van de inwoner(s), geregistreerd en behandeld.

De medewerker/ consulent en of het sociaal team zijn in staat alle werkzaamheden in het kader van het sociaal domein direct aan de “keukentafel” te verrichten. De inwoner zal snel het voordeel ervaren.

Aanvragen voor ondersteuning via het Sociaal Meldpunt van de gemeente kunnen sneller behandeld worden. De werkdruk van de medewerker zal sterk afnemen. Het grootste deel van al het papierwerk verdwijnt en na het gesprek is in principe “alles” verwerkt zoals een verslag en beschikking. Kortom minder bureaucratie, minder financiële kosten en bovenal meer tijd voor “een goed gesprek”.

In de komende maanden wordt met werkgroepen de MoGuide ingericht naar de wens van de gemeente en medewerkers. Ook worden de noodzakelijke koppelingen gerealiseerd waarbij gebruik gemaakt wordt van de StUF koppelvlakken.

De MoGuide wordt gekoppeld aan de ICT-systemen CiVision van PinkRoccade en Green Valley.