“Gemeenten Duiven en Westervoort zetten vanaf 1 juli de Participatiekaart-DW / WWZapp in. “

admin
Reacties uitgeschakeld voor “Gemeenten Duiven en Westervoort zetten vanaf 1 juli de Participatiekaart-DW / WWZapp in. “

Gemeenten Duiven en Westervoort hebben vanaf 1 juli de beschikking over de Participatiekaart-DW / WWZapp.  Met deze kaart nemen de gemeenten een nieuwe tool in gebruik dat ondersteuning kan bieden aan alle veranderingen in het sociaal domein.  De Participatiekaart-DW functioneert op iPad, tablet en laptop en is als app gratis te downloaden op iPhone en smartphone.

De Participatiekaart-DW is een praktische tool dat alle inwoners en belanghebbenden van de gemeenten Duiven en Westervoort snel concrete informatie geeft van alle organisaties die op enige wijze ondersteuning kunnen bieden.  De Participatiekaart-DW ondersteunt daarmee het gemeenschappelijk doel om de inwoners van de gemeenten zo lang als mogelijk zelfstandig te laten wonen en functioneren.

De meeste organisaties op de Participatiekaart-DW komen uit de gemeenten of dicht uit de buurt. De snelste manier om met de Participatiekaart-DW informatie te vinden is gebruik te maken van de zoekfuncties: Functie, Naam, Adres en Postcode . Met de Participatiekaart-DW kunnen ook berichten worden verstuurd door op het telefoonnummer te drukken. Het is zelfs mogelijk de website van de organisatie te bekijken. Kortom een effectieve tool binnen de participatiemaatschappij.  Voor iedereen bruikbaar en zo makkelijk!

Speciaal een “Spoed” knop

De Participatiekaart-DW is ook uitgerust met een “Spoed”knop. Hieronder staat informatie van organisaties die op verschillende terreinen in noodgevallen snel kunnen handelen. Er kunnen immers situaties voorkomen waarin spoed geboden is.

Activiteiten” snel gevonden

Inwoners van de gemeenten willen ook weten welke activiteiten er voor hen georganiseerd worden.  Verschillende (vrijwilligers) organisaties organiseren voor de gemeenschap activiteiten. Een overzicht voor ontspanning of andere doeleinden is op De Participatiekaart onder de knop “Activiteiten” snel gevonden. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten voor dagbesteding. Je vindt er complete overzichten en informatie over de activiteiten, plaatsen, tijden en contactgegevens.

foto wwzapp image001(1)