Mikado kiest voor de WelzijnsGuide (basis MoGuide) t.b.v. Dienstencentrum .

admin
Reacties uitgeschakeld voor Mikado kiest voor de WelzijnsGuide (basis MoGuide) t.b.v. Dienstencentrum .

Stichting Mikado is een ondernemende welzijnsorganisatie met als doel het welzijn van inwoners in de gemeente Duiven en Westervoort te ondersteunen. Zij levert een belangrijke bijdrage in Welzijn nieuwe stijl door mensen te stimuleren, uit te dagen en te ondersteunen om zelf de regie weer te kunnen voeren. Samen met collega organisaties wil zij vormgeven aan een dienstencentrum dat geheel ten dienste staat voor de inwoners.

Het Dienstencentrum heeft als doel een loket te zijn voor alle hulpvragen van inwoners als het gaat over welzijn en zelfredzaamheid.

Voor een goede ondersteuning van de uitvoering van alle functies en taken door het Dienstencentrum heeft Mikado is samenspraak met gemeente Duiven gekozen voor de WelzijnsGuide.  Daarmee is het Dienstencentrum  in staat alle ondersteuningsvragen op een efficiënte manier te registreren en te volgen. Veel herhalingen in administratieve en registratieve handelingen zijn met dit programma verleden tijd. Hierdoor komt er meer tijd beschikbaar voor de ondersteuners om aan de inwoners te besteden.

De WelzijnsGuide wordt speciaal voor het Dienstencentrum ontwikkeld op basis van de MoGuide. Dat programma wordt door de gemeente Duiven gebruikt voor alle gesprekken in het sociaal domein.  Voor en door de medewerkers bij de uitvoering van Wmo, participatie- en Jeugdwet.

De WelzijnsGuide kan worden ingezet vanaf 1 juli 2017.