MoGuide nu ook met koppeling BRP en PDC

admin
Reacties uitgeschakeld voor MoGuide nu ook met koppeling BRP en PDC

Gemeente Rheden heeft de MoGuide onder de naam RhedenGuide in gebruik. Om het gebruik van de Guide nog efficiënter en effectiever te kunnen gebruiken is in de afgelopen maanden ingezet op het koppelen met de Basisregistratie Personen (BRP) en de Product + dienst Catalogus (PDC).  Gemeente Rheden maakt ook gebruik van PinkRoccade. De koppelingen zijn tot stand gekomen in samenwerking met PinkRoccade. Voor de BRP maakt de Guide gebruik van de makelaarssuite.

Als een inwoner zich meldt met een ondersteuningsvraag dan zijn met het ingeven van het BSN nummer of naam, postcode en huisnummer, alle persoonsgegevens van die inwoner direct beschikbaar. Deze informatie hoeft daardoor op geen enkel ander moment in een gesprek nog gevraagd te worden.

Met de koppeling met de PDC heeft de consulent met de Guide tijdens het gesprek altijd de meest actuele producten en diensten ter beschikking die de gemeente met (zorg)leveranciers heeft gecontracteerd. Dit is veelal via Europese aanbestedingen. Het is met de Guide een kleine moeite om per product of dienst zelf de frequentie, eenheid en aantallen op te geven. Een eenvoudige handeling. De consulent hoeft een product of dienst nooit over te typen of te schrijven. Daar is de Guide voor gemaakt!