MoGuide ideaal voor Sociaal Team en gesprekken met gezin.

admin
Reacties uitgeschakeld voor MoGuide ideaal voor Sociaal Team en gesprekken met gezin.

   

Maart 2016             MoGuide ook ideaal voor Sociaal team en gesprekken met het gezin.

Sinds kort heeft de MoGuide naast het individueel gesprekstype een nieuw gesprekstype Sociaal team om op een eenvoudige manier de complexere gesprekken, zoals met een gezin, vast te leggen. Het bijzondere hiervan is dat analyses, eigen kracht metingen in combinatie met persoonlijke doelen omgezet kunnen worden in

gezinsplan 2

gezinsdoelen en een gezinsplan. De registratie, het vele schrijfwerk wordt met gebruik van de MoGuide tot een minimum beperkt.

Het gezinsplan wordt geheel automatisch opgesteld aan de hand van de door en of met het gezin en gezinsleden geformuleerde doelen. De persoonlijke mogelijkheden en doelen worden samen met het gezin omgezet in gezinsdoelen. Met elkaar kunnen duidelijke afspraken worden gemaakt en vastgelegd. Die worden vervolgens in het gezinsplan opgenomen.  Regelmatig worden de afspraken met elkaar geëvalueerd en daar waar nodig aangepast.  De MoGuide maakt het mogelijk dit proces op een eenvoudige en transparante manier te doen.  Duidelijke communicatie, geen herhalingen, uniformiteit en alle registratieve en administratieve acties met een druk op de “knop” snel en eenvoudig geregeld.

De tijd die hiermee bespaart wordt is significant.  Die tijd en het daarmee bespaarde geld kan met gebruik van de MoGuide ten volle benut worden voor de aandacht, begeleiding en ondersteuning van het gezin.

Dat is toch wat wij willen!

Gerelateerde berichten