Nieuw: unieke app voor participatie en zelfredzaamheid!

admin
Reacties uitgeschakeld voor Nieuw: unieke app voor participatie en zelfredzaamheid!

15-2-2016   Nieuw Concept, nieuwe app van MoGuide B.V.

Na de WWZapp nu een unieke app voor gemeenten met veel functies in het kader van Participatie en Zelfredzaamheid.

 MoGuide heeft de Participatiekaart-gemeente ontwikkeld als informatie tool voor de gemeenschap.
Op eenvoudige en snelle manier zijn ondersteunende organisaties met hun specifieke functies snel gGvE afbeedling 2evonden. Gemeenten Duiven/ Westervoort gebruiken deze app onder de naam WWZapp.   www.wwzapp.nl.

Voor de 4 samenwerkende Liemerse gemeenten ontwikkelt MoGuide BV een nieuwe, unieke app op basis van de WWZapp van de gemeente Duiven/ Westervoort. Uniek omdat deze nieuwe app kernfuncties biedt die burgers kunnen helpen en ondersteunen in zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Het brengt de gemeenschap dichter bij elkaar en draagt bij in samenwerking en sociale samenhang. Verwacht wordt dat het aantal formele ondersteuningsaanvragen hiermee zal verminderen.

Naast de bestaande functionaliteiten zoals activiteiten voor en door de gemeenschap worden nieuwe functies toegevoegd zoals:

  • “Voor Elkaar”, een vraag- en aanbodplein voor diensten, hulpmiddelen en gebruikers artikelen;
  • “Veilig in de wijk”, met deze functie helpen inwoners elkaar om veilig in hun eigen omgeving te kunnen wonen.  Elkaars veiligheid bewaken is het doel.
  • “Veiligheid algemeen”, een functie om zelf invulling te kunnen geven aan meer persoonlijke veiligheid.
  • “Effe tijd”, een functie die mensen de mogelijkheid biedt met anderen te communiceren als zij dat zouden willen.

Met de verschillende doelgroepen worden de functies besproken. Op die manier wordt het de app van, voor en door de gemeenschap van de 4 Liemerse gemeenten. De app die helpt “verbinden”!

De app komt beschikbaar in de Google en Applestore en zal gratis gedownload kunnen worden op tablet en smartphone. Natuurlijk is deze ook te gebruiken op de laptop.

Op korte termijn zullen de gemeenten met een Public Relations campagne deze unieke app lanceren zodat alle inwoners en belanghebbenden gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden.