Participatiekaart-[gemeente]

admin
Reacties uitgeschakeld voor Participatiekaart-[gemeente]

De Participatiekaart-[gemeente] app is een moderne zoekgids die bijvoorbeeld vrijwilligers- of thuiszorgorganisaties of een hobby club in uw gemeenten laat zien. Als u een zoekterm intypt, bijvoorbeeld “hobby”, komen alle lokale partijen die hierin ondersteuning bieden voor u op een rijtje te staan.

Dé Participatiekaart is per gemeente als app gratis beschikbaar voor alle inwoners en belanghebbenden. De app is voor smartphone en iPhone te downloaden in de App Store en Playstore.

De gemeente is verantwoordelijk voor het welzijn van haar inwoners. Zodra er beperkingen optreden, wordt er samen met de burger naar oplossingen gezocht. Een ondersteunende partij uit de omgeving is snel gevonden met de Participatiekaart. Denk hierbij aan een deskundig advies, een (loop)hulpmiddel of persoonlijke zorg en hulp.

Niet alleen voor de burgers is de Participatiekaart een uitkomst, ook voor dienstverleners en voor u als gemeente. Ieder moment van de dag kunt u informatie opvragen, waar u ook bent. Met de app kunt u ook direct berichten sturen en telefoneren naar bijvoorbeeld de thuiszorg, uw apotheker of huisarts. Als vast onderdeel van de MoGuide (tool voor het gesprek van de dag) kan er met behulp van de Participatiekaart tijdens het keukentafelgesprek snel relevante informatie gevonden worden. Zo wordt snel en eenvoudig hulp gerealiseerd.

Dé Participatiekaart is veel meer dan de bekende sociale kaart(en).  Het is veel toegankelijker, sneller, gebruikersvriendelijk en lokaal gericht.