Per januari is de WWZapp officieel gratis beschikbaar voor iedereen in de gemeente Duiven

admin
Reacties uitgeschakeld voor Per januari is de WWZapp officieel gratis beschikbaar voor iedereen in de gemeente Duiven

Vol trots heeft de gemeente Duiven de WWZapp (Wonen, Welzijn en Zorg) voor alle inwoners en belanghebbenden op 19 december geïntroduceerd. De WWZapp is voor iedereen gratis te downloaden in de Google en Apple store.  Er is ook een websiteversie op WWZapp.nl.  De WWZapp is daarmee een nieuwe tool ter ondersteuning van de inwoners in het zelfstandig functioneren en deelname in het sociale verkeer.

Vanaf januari wordt gerichte PR campagne gevoerd om iedereen te informeren over het bestaan en de mogelijkheden van de WWZapp.  De app heeft als basis de participatiekaart/ sociale kaart met alle organisaties die ondersteuning kunnen bieden aan de inwoners om zo lang als mogelijk zelfstandig te kunnen wonen en functioneren. De app is vrij van commercie en kan niet gebruikt worden voor reclameboodschappen of verkoop van artikelen.

Uniek is het beheer van de WWZapp. Dat wordt namelijk verzorgd door de welzijnsorganisatie Mikado. Ook de politie kijkt mee bij de functie Wijkbewaking. De (Buurt)preventiewhatsappgroep op gemeentelijk niveau.  Op die manier wordt veilig gebruik en privacy geborgd.

Functies op WWZapp

De WWZapp heeft de volgende nieuwe functies:

VOOR ELKAAR: een platform waar inwoners gratis hulp en hulpmiddelen kunnen vragen en aanbieden. Stichting Mikado beheert dit platform en zoekt contact met inwoners waarvan de hulpvraag niet beantwoord wordt.

NIEUWS: nieuwsberichten, uitnodigingen voor bijeenkomsten op het gebied van wonen, welzijn en zorg zijn hierop te vinden.

WIJKBEWAKING: een platform zoals een WhatsApp-groep waar onveilige situaties gesignaleerd kunnen worden en de wijkagent op de achtergrond meekijkt.

VEILIGHEID: voor persoonlijke veiligheid kunnen 3 contactpersonen met telefoonnummer worden ingevoerd. Door op de knop te drukken wordt een sms-bericht gestuurd zodat zij u kunnen gaan helpen.

ACTIVITEITEN: biedt een overzicht van alle activiteiten die worden ge­or­ganiseerd voor de verschillende groepen inwoners.

NIEUW: een platform voor nieuwe initiatieven.

EFFE TIJD: een platform om te kunnen chatten of een gesprek te voeren met een vertrouwenspersoon.

 

Basis voor de WWZapp is de BAZapp. Het format is dusdanig flexibel dat het kan worden ingericht met functionaliteiten volgens de wensen van de gemeente/ gemeenschap.